Sunday, January 26, 2020

Seriously Bad Elf


Seriously Bad Elf (Ridgeway, UK) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Strong Ale - English" ja hinnang 28 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Tripel" ja hinnang 3,42 punkti.

Tootjainfo: "Seriously Bad Elf is Peters's very English interpretation of a Belgian Tripel, brewed to warming 9% alcohol, especially for his rapidly-growing American following.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil kuri päkapikk :) Valge sõrmepaksune vahukiht püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on tolmuselt magusakas ja ... tõepoolest, kui nüüd võtta arvesse tema taotlus olla belgialik, siis sinnapoole ju lõhnasõrm osutab küll.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus, suisa suhkrune. Keskmaitse on hapukam ja puuviljane, aga ka ebapuhas ja tolmune. Lõppmaitse mõjub veidralt kunstliku magusaine sarnaselt, mis ühest küljest on suisa lääge, aga selle all teise kihina toimib mõruna. Järelmekk meenutab aga jällegi belgia odavama otsa triple-õllesid oma kuivatatud puuviljade ... kuivatatud apelsini laadselt eelkõige ... huvitav, kas apelsine üldse keegi kuivatab?

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja siirupise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga väga vastuoluline rüübe. Kui võtta seda kui inglise eili, siis on tulemus üsna kehv. Kui aga katsena teha midagi triple'õlle sarnast, siis pole tegu just kehv, aga odav ja lääge ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment