Sunday, January 12, 2020

Meditatsioon


Meditatsioon (Kräftwärk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Porter - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja hinnang 3,36.

Tootjainfo: "We used 12 different varieties of malt for brewing this beer to achieve a wide range of flavours. The bouquet is dominated by notes of roast coffee and vanilla, supported by Crema coffee beans and vanilla pods.

INGREDIENTS: water, barley malt, wheat malt, rolled oats, coffee beans, vanilla pods, hops, yeast
HOP VARIETY: Challanger
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil fragment Konrad Mäe maalist. Sentimeetrine prrun vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - must. Aroom - no täpselt see, mida lubatakse, porteri enda röstine põhi, tugev kohvi ja selle varjus, ent siiski aimatav vanilje.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas ja siidine. Keskmaitse muutub veidi täidlasemaks, kohvine hapukas ja vaniljene magusakas noot täiendavalt ideaalses balansis rösti hapukat külge. Lõppmaitse ajal hakkab röst ehk kriipsukese domineerima, kuid see ei muutu siiski häirivaks. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, meeldiva kohvise ja karamellise põhjaga.

Muutuva, kuid üldiselt siiski raskepoolse kehaga, nõrgapoolselt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hpukas-mõrkja buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe! Täpselt see, mis lubatud, ongi pudelisse pandud, ning seda vägagi heas teostuses. Tirelit ei viska, aga teise klaasi võtab kindlasti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment