Monday, January 27, 2020

Black Inverno Bourbon Barrel Aged


Black Inverno Bourbon Barrel Aged (In Peccatum, Hispaania) prk 0,5 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Stout - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja 4,04 punkti

Tootjainfo: "Imperial Cocoa Coffee Smoked Rye Stout - Bourbon Barrel Aged version."

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline silt. Väheldane tumepruun vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - lõputumust. 

Aroom on Pühaste vaadikraanide roppkülmuse tõttu kinni, aga pikapeale hakkab siit alt siiski aimduma nii õlle enda suitsust põhja kui kui burbooni magusat vinet.

Esmamekk on raske kehaga ja sametiselt pehme, magus ja täidlane, šokolaadine ja röstine. Keskmaitse keerab senisele pehmusele veel padjapaksuse kihi juurde, lisab šokolaadist, lausa trühvlikommist täidlust ja kallab sipsukese rukki-viskit sinna juurde. 

Lõppmaitse muutub õlijalt paksuks, täidab šokolaaditõrvaga kõik uurded ja nurgatagused, muudab kõik ühtlaselt ja lummavalt läikivaks, pehmeks ja painduvaks, rullub nagu täissöönud koer batuudil ja liputab seejuures vorstja sabaga. Järelmekk laotab laiali röstitud mandlid ja pehmed rosinad, kastab need mõrušokolaadi sisse ja serveerib koos kakaolikööri ja kreeginastoikaga.

Tankraske kehaga, alakarboniseerunud ja naftalaadse paletiga, magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-hapukas-magus-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Kui oleks kannatust oodata, kuni jook soojeneb ja end seeläbi lõplikult avab, siis ütleks ehk korrus kõrgemaid sõnu, kuid praegu jääb siis niimoodi. Dessertõlu!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment