Friday, January 24, 2020

Jever


Jever (Friesisches, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener / Pils / Pilsner" ja hinnang 36 punkti. Untappd ütleb: "Pilsner - German" ja 3,16 punkti.

Tootjainfo: "A Northern German (Friesian) Pilsener that is characteristic of the style. It is a little more hoppy than Czech pilseners giving it a more bitter ("herb" in German) flavour
IBU 33"

Väike lihtne roheline pudel, klassikaliselt lihtne ümar sildikujundus. Erkvalge pöidlapaksune vahukiht püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt helekollane. 

Aroom - juba kaugelt lööb ninna uljalt murune mõrkjas noot, lähenedes lisandub selle erakordselt hea ja värske vee lõhn koos lihtsa laagerõlle hapuka linnaselise osaga - üsna ideaalilähedane kombo selle õllestiili kohta!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse julgeb oma mõrkjuses puudutada lausa kibekat piirijoont, selle taga aga avaneb ka veidi linnasepehmust. Lõppmaitse on hapukama olekuga ja nüüd juba paraku ka pisut häiriva tolmuse-teraviljase pilvega. Järlemekk on mõrkjas-hapukas ja jätkuvalt tolmune.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõru-hapukas-mõrkja buketiga kahetine rüübe. Lõhna eest tahaks hüüda "Über!" värskuse ja puhtuse eest, kuid maitse muutub lonks-lonksu järgi selle vastandiks, tolmuseks ja ebapuhtaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment