Friday, October 9, 2020

Nõiapuu

Nõiapuu (Margo Samorokov, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Liigimääratlus: odravein

Tootjainfo: "Pihlakatega pruulitud odravein, mille kääritamiseks on kasutatud Audru metsast korjatud pärmi ning koduaias kasvatatud humalaid"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Vähene kollane vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroom - pihlakakompott!

Esmamekk on täidlase ja kleepja kehaga, jämedalt hapu ja sama jämedalt magus, keeleotsa kuumutav ja samas lepitavalt embav. Keskmaitse - karamelliseeritud pihlakasiirup, nelk, aniis, kardemon ja koriander ... kolmekümneviiekorruseliselt maiteid täispakitud, samas rahulik ja aegamisi voolav.

Lõppmaitse. Teate küll neid jahilosse, mis on ehitatud ainult kahe eesmärgiga - äratamaks romantilisi tundeid ja korraldamaks külluslikke joominguid. Mõnikord saavad need kaks kokku ja siis sünnivad parimad lood, mida lapselastele rääkida ... tõsi küll veidi klanitud kujul, kuid ikka sellest, et aga kas te teate, kuidas meie kokku saime!

Järelmekk. Rasked maani rippuvad gobeläänid, kitsad kõrged aknad, väikese sauna suurused kaminad, kägisevad laiad põrandalauad, pimedasse laealusesse küünivad trofeesid täis seinapaneelid. Isegi kui hetkeks peaks jutt või mõttelõng katkema, siis piisab pilgu libistamisest üle kogu selle massiivse võlumaailma, et uued lood ise su seest punguksid.

MEGATASANDI RÜÜBE! Pihlakas ja odravein - see paarike on loodud isegi mitte taevas, vaid kuskil selle kohal. Jah, palun järgmiseks seigelda pohlade, viigimarjade ja muude põliste eesti rabamarjadega, kuid pihlakas on jälle üks asi, mida meil häbitult vähe kasutatakse!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment