Thursday, October 29, 2020

Poteito Potato

Poteito Potato (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ja hinnang 3,59 punkti.

Toojainfo: "Baltic Porter brewed with potatoes and cardamom."

Väike lihtne pudel, sildil ... eee ... keegi teeb midagi põllul :D Kuldpruun vaht täidab pool klaasi ja see püsib vägagi kaua. Õlle värvus - mustmullamust. 

Aroom - kardemon. Balti porter ja kardemon. Palju porterit ja palju kardemoni. Kartul? Pole näinud!

Esmamekk on väga raske kehaga ja mõru-magus, keeleotsal kriiplev ja soe. Keskmaitse - uhhhhh, KARDEMON! Seda on täpselt nii palju, et juba on ülevõlli, aga veel ei lämmata kõiki muid maitseid.

Lõppmaitse - nelk, muskaatpähkel ja vürtspipar. Neid siin ei ole, aga näe keel tunneb. Ja huvitavalt kombel siin enam kardemon polegi dominant, vaid on muude vürtside taga. Noh nende taga, mida pole, eks ole!?

Järelmekk. Magus-mõrkjas, soe ja vürtsikas. Vaat kui sa oled päev otsas porisel põllul mütanud, siis võtad ühe suuuuuuure lonksu seda jooki, uinud poole klaasi pealt ja niutsud unes, nähes und porist ja traktorist, aga kõik see on soe ja armas

Friigikas. Leebe, aga siiski friigikas. Vanale Gambrinusele väga meeldib, et kohalikud kojad on üles ärkamas vahepealsest leebest turvalisest perioodist ja julgevad nüüd ka hullu panna. See siin pole väga hull, aga kartuli lisamine on alati sihuke mõnus lollus ... lihstalt nii lõbu ja lusti pärast lisad midagi, mida polegi võimalik sisuliselt tunda. Aga kõik hirrrrrmsasti otsivad. Tubli ja mõnus!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment