Sunday, April 7, 2024

Labietis - Aroniju Ragana

Aroniju Ragana (Labietis, Läti) prk 0,44 l. alc 5,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit", hinnang 33 punkti. Untappd liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang 3,27 punkti.

Tootjainfo: "Modern berry ale with a sweet and softly tart tastescape. Chokeberry juice is fermented with a wort packed with extra light caramel malts at a ratio 1/7. That allows to degrade the berry`s natural astringency to a crispy dryness that ends in a juicy fruitiness with some light malt sweetness
IBU 11"

Kuna olen sama jooki kirjeldanud 7 aastat tagasi, siis nüüd tuleb võrdlus. Toonase pudeli asemel on nüüd purk, kuid sildikujundus on jäänud samaks. Roosakas vahupilt on samasugune, samuti ka joogi värvus. Aroomis on arooniate element selgemini tunta, ehkki dominant on pigem ikka vaarikana tunnetatav, kuigi veidi ebameeldiv hallitusesarnane pool segab.

Maitsepilt on üsna sama - marjane, arooniane, parkiv, kuivapoolne, aga ka siin on selline kopitusemaitseline nüanss juures, mida eelmine kord ei osanud kas tähele panna või üles märkida.

Seitsme-aastase vahega tehtud võrdlus annab esiteks alust koda kiita järjekindluse eest, kuid ega tulemus pole kuigivõrd parenenud ega muutunud, nii et hinnanguks jääb ikka seesama "huvitav rüübe"
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment