Friday, April 5, 2024

Oskar Blues - BA22 Vol. 8 Port and Rye Whiskey Barrels

BA22 Vol. 8 Port and Rye Whiskey Barrels (Oscar Blues, USA) prk 0,355 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole eel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,13 punkti

Tootjainfo: "Imperial Stout aged in Port and Rye Whiskey Barrels"

Väike purk, sildil veiderlind ja viljakõrred. Pruun vaht täidab poole klaasist ja püsib päris kaua, haakudes imp stoudi kohta ootamatult ka klaasiseintele. Õlle värvus - tõrvatünnitagune.

Aroom on mõnusalt kolmekihiline: tugevalt röstine, magusalt pordine ja hapukalt rukkine.

Esmamekk on ootamatult mitte-tõrvane, pigem hapukalt röstine ja veidi keeleotsa kuumutav. Keskmaitse - veidi lagritsane, tunduvalt kehakam, aga ka tugevalt röstisem ja hapukam. Lõppmaitse - rösti jagub siin kuue kõrvalseisva impsi jaoks, aga samas see pole siiski kirbelt ülevõlline, vaid lihtsalt väga intensiivne, samas on nüüd rukkine vürtsikas element väga selgelt tunda. Järelmekk - röstine, karmipoolne, teisalt aga ka pehmelt ploomine ning ka tajutavalt visikine-alkoholine.

ÜLEVÕLLIKAS. Röstitasemelt maailmameister, kuid nagu rämeröstiga ikka, lihvib see keha õhukeseks. Kõige suurem pluss - puudub impsidele nii pahatihti omane siirupisus ... kuid nüüd on see ka veidi tasakaalust väljas. Igatahes VÄGA võimas ja muljetavaldav vaadimeisterdus!
---
veidi saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment