Saturday, April 6, 2024

Labietis - Gaismas Ragana

Gaismas Ragana (Labietis, Läti) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Braggot / Hopped", hinnang 85 punkti. Untappd liigimääratlus: "Mead - Braggot" ja hinnang 3,76 punkti.

Tootjainfo: "Historical braggot that has been found in archeological site from 1370BC in Egtved. The juicy bitterness of bog myrtle and lingonberries introduces the prehistoric drink, that is dominated by mild sweetness of wheat and honey, complemented by giddy notes of linden blossom and meadowsweet. The tart cranberries bring balance to this truly nordic tastescape.
IBU 5"

Kuna olen seda asja juba kuus aastat tagasi kirjeldanud, siis nüüd tuleb võrdlus. Nüüdseks on ka see jook kolinud purki, sildidisain aga jäänud samaks. Vahupilt on üsna sama, joogi värvus toonase hämu asemel kirgaskuldne.

Aroom. See on sama ilus ja looduslähedane kui tookord, võibolla veidi kanarbikusem ja samblasem, aga võrdlus rabahommikuga peab siiani paika. Maitse - üksühele sama, sama lämbe suveöö, sama võrgutav, sama kütkestav, sama mahlane/marjane ja kuiv ühekorraga.

Võrdluspilt sama imeliselt hea kui oli kuus aastat tagasi, sama MEGA, samakahjatsev, et meil selliseid jooke sisuliselt ei tehta
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment