Sunday, April 7, 2024

Labietis - Pelašķu Velns

Pelašķu Velns (Labietis, Läti) prk 0,44 l. alc 9,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial", hinnang 80 punkti. Untappd liigimääratlus: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 3,62 punkti.

Tootjainfo: "Dark and blasphemous beer that invigorates the soul. The witchy bitterness of yarrow combined with fruitness of Citra hops and the roasted caramel flavour of five different dark malts invite to an intense tastescape a pious tongue would choose avoid. Alas, the devil has it`s ways
IBU 47"

Olen seda jooki esmakordselt hinnanud 11 aastat tagasi, siis samanimelist, kuid 8,8% versiooni 8 aastat tagasi. Kuna kirjedused on olnud üsna erinevad, siis proovin kuidagi neid omavahel võrrelda.

Toonaste pudelite asemel on nüüd purk, kuid sildikujundus on sama, ehkki taustavärv on teine. Vahtu on vähem kui varasematel kordadel, kuid sama püsiv. Värv - aga see pole enam üleüldse mitte must, vaid hoopis süvitsipunane?Aroom on palju leebem ja rohkem röstile keskenduv.

Maitsepilt on midagi sootuks teistsugust! Kui toona olid elamused erinevate marjade nägu, siis nüüd marjane komponent sisuliselt puudub, on palju rösti, kõvasti puitu ja ürte, karamelli ja kohvi.

Vana Gambrinus on nüüd segaduses. Tuleb välja, et 11 aasta jooksul on sama koda turundanud sama nime all erineva kraadi ja TÄIESTI erineva näoga jooke! See praegune siin on ... eee ... imperial stoudina mitte kuigi veenev, "herbal dark ale"ina isegi päris teokas, samas raudrohust väge siit tunda ei oska eriti, pigem on see kraam magus ja üldse mitte selline marjane jämejõhker friigikas nagu ta oli varasemalt
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment