Saturday, January 3, 2015

Pelašķu Velns


Pelašķu Velns (Labietis, Läti). pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeer'is puudub veel koondhinne.

Tootjainfo (google tõlke abil): "Dark and fragrant stout. Intoxicating experience guarantees a high alcohol content, as well as sincerely attached yarrow and Citra hops for both cooking and cat. Complex flavor of roasted malt gives the beer only to visible light, deep red color and flavor balance. Use in moderation. EBC 83"

Kääniskorgi ja kumera kaelaga väike pudel. Mustal foonil tehniline silt. Pruun vaht täidab 2/3 klaasist. olles väga püsiv. Õlle värvus - üdini must. Aroom on pihlakate ja astelpaju taoliselt hapukas-mõrkjas.

Esmamekk on raske, peaaegu et väga raske kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse segab huvitav kiiksuga kokku pihlakad ja kohvi. Lõppmaitse ... hmmm ... midagi on vist valesti ... imperial stoudis ei peaks õunaäädika taolist kõrvalhapukust olema, see kipub varjutama šokolaadist põhitooni. Järelmekk on hapukas-magus, veidi mõrkja kohvise kõrvalnüansiga.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga heal tasemel jook, aga midagi on siin valesti ... oletan et konkreetne pudel on pärit villimise lõpust, siia on sattunud liiga palju sadet, mis on oma kummalist elu pudelis elama hakanud. Ühesõnaga - see kirjeldus vajaks ülevaatamist
-------------
pilt isetehtud
-------------
uuesti ülevaatamine 6 kuud hiljem

Karboniseering on sisuliselt olematu, vahtu lihtsalt ei teki. Aroom on pohla, jõhvika ja pihlaka segu.

Maitse on võrratul parem, metsamarjane hapukus on meeldivas tasakaalus täidlase linnasemagusa ja kadakase humalamõrkjusega. ABSOLUUTSELT teine asi, igati väärt oma praeguseks RB's väljakujunenund 91 punktikst hinnataset! ÜBERRÜÜBE!

No comments:

Post a Comment