Thursday, January 8, 2015

Steampunk evolution (4,9%)


Steampunk evolution (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Liigimääratlus: RB järgi California Common, hinnangut veel välja kujunenud pole. /Mitte segamine ajada sama tootja 5,7% prototüübiga"

Tootjainfo: "Steampunk Evolution on jõuline käsitööõlu, millest kumab läbi mõrkjas humal. Õlle aluseks on California Common stiili põhimõtted, millele on lisatud iseloomu pruulmeistri poolt.
Pruulimisel on kasutatud Viking linnaseid: Pilsner, Vienna, Crystal100 ning CaraPale. Mõrkjuse ning aroomi annavad Magnum, Citra ning Centennial humalaid.
IBU 36"

Väike lihtne pudel, sildil hunnik baromeetreid. Valge vaht täidab hoogsalt 4/5 klaasist ning kipub nii klaasist kui pudelist välja ronima. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on sepikutaoline, veidi taignaselt hapukas ja kardemonisaia meenutavalt magusakas.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on leivane või siis ikkagi sepikuline ... selline veidi nätskevõitu, magus-mõrkjas ja tugevalt karboniseerunud. Lõppmekk on mõrkjas-hapukas, ikka ja jälle sepikuline, tuues silme ette koriandriseemnetega üle külvatud sepikukooriku. Järelmekk on nätskepoolne, mõrkjas-magus ja kauakestev.

Keskmisest kergema kehaga, ülekarboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga nätskepoolne rüübe, mis on üsna kenasti kooskõlas "california commoni" ehk eili ja laagri hüübriidõlle kaanonitega. Kõrvale sooviks sprotisaia.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment