Thursday, January 29, 2015

Tiger Tripel


Tiger Tripel (Nøgne Ø, Norra). pdl 0,5 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "abbey tripel" ja hinnang 92 punkti!!

Tootjainfo: "Ingredients: Malted barley, wheat, malted wheat, sugar, hops, yeast and local Grimstad water. It is very difficult to brew a complex and balanced Belgian-style tripel ale, but we have made an attempt at brewing one anyway! Our respect and admiration for those who master the skill and art of brewing excellent ale of this style is limitless. Tripels often pair with cheese, seafood and fresh vegetables.
35 IBU."

Lihtne keskmist mõõtu pudel, pruulikoja tunnusmärgis tiigrimuster. Valge sõrmepaksune vahukiht on tihe ja keskmiselt püsiv. Õlle värvus - õrnalt udune kollakas-oranž. Aroom on belgia õllele omaselt magusakas, puuviljane ja suhkrune, triple-stiili markeerib õrn vürtsikus.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tugevalt magusakas. Keskmaitse mõjub väga puuviljaselt, virsikukompoti ja ananassimahla ning kuldsete rosinate taoliselt. Lõppmaitse muutub juba tihkeks puuviljapudruks, nagu oleks läbi blenderi lasknud litšimarju, kiivisid, virsikuid ja viigimarju. Ohhh see on magus ja udune nagu nooruki märg unenägu. Järelmekk toob mängu asjakohase vürtsikus, mis pisut kurgupära torgib, kuid üldiselt jääb ikka samale kompotjale liinili kindlaks.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siirupja paletiga, magusakas-mõrkjas-MAGUS-hapukas-vürtsikas-magusa buketiga übertasandi kleepjas rüübe. Belgia tripel-õlled on üldiselt kergema kehaga (kuna linnaste asemel kasutatakse kanguse tõstmiseks kommisuhkrut), kuivemad ja särtsakamad. Aga kui stiilipunktid kõrvale jätta, siis dessertõllena on see siiski kõva sõna! Võiks pakkuda koos suhkrustatud sidruniviiludega.
----------
pilt iseteetud

No comments:

Post a Comment