Friday, January 2, 2015

Pēteris Apinis


Pēteris Apinis (Alus darbnīca Labietis, Läti). pdl 0,33 l. alc 8,2%vol. Liigimääratlus: double IPA. Ratebeer'is puudub veel koondhinne.

Tootjainfo (google tõlke abil): "This spirit and sense of boundaries apiņotais beer is a tribute to the true beer connoisseurs. Both the cooking time and the five most famous cat, a new continent hops - Amarillo, Citra, Cascade, Columbus, Centennial, which gave the beer a strong hop bitterness and gummy citrusīgu flavor and aftertaste."

Kääniskorgi ja kumera kaelaga väike pudel. Mustal foonil tehniline silt. Valge vaht täidab 3/4 klaasist, olles megapüsiv ning tugevalt klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - uduselt punakasoranž.

Aroom - ooo see on vägev - siin laiub järvetäis jõhkralt purustatud apelsine, mandariine, sidrunheina, ananassi ja kõik see on üle kallatud virsikukompotiga. Fantastiliselt mahlane ja meeliergutav, troopiline ja paradiislikult magus-mõrkjas.

Esmamekk on keskmisest vaid kröömike raskem (hmm, vaata kraade!) ja krõbelevalt naksakas, mõrkjas-vürstikas ja hapukas, mänguline ja lauluhimuline nagu värvikirev papagoi troopikas. 

Keskmaitse ... vau-vau-vau ... see paneb lausa rõkatama! Jestas ja juudas kui põrgulikult mõnusalt see kraam su maitsenäsakesi tuuseldab, avades neis üha uusi dimensioone.  Mõrkjas-hapu ja samas nii linnasetäidlane, zzzzzzzzzzzzuperhästi taskaalustatud vaigune ja puuviljane pool. Oi siin troopikasaarel peetakse vist iga päev pidu, sest no pole võimalik jääda tõsimeelseks kui sääääärane maitselaviin sinust üle ja läbi uhab!

Lõppmaitse taltub veidi ... või siis ikkagi mitte. Maitsetupsud poevad heitunult peitu ja püüavad surnut teeselda, kuid need vaigused liaanid tassivad nad välja ja kallavad puuviljanestega üle. Vürtsid, kuskohast need vürtsid välja võeti, ma küsin?

Järelmekk taob juba ekstaatiliselt tamburiine ja puhub veidrat merikarbipilli, sundides isegi kõrvalsaarel kõik kaasa õõtsuma ja "ola" hüüdma. Maitse kohta tuleks välja mõelda uus sõna, sest see siin klaasis on MEGAMAITSE! Värske ja sätendav, mahlane ja pulbitsev, elurõõmus ja hoolimatu.

Keskmise kehaga, väga tugevalt karboniseerunud ja kergelt siirupja paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga FENOMENAALNE MEGARÜÜBE! Sulnis elurõõm klaasis, ime et ta siit välja ei tantsi :) No kurat, oskavad lätlased ikka üllatada! Kõrvale ei võtaks esmalt midagi, hiljem vürtsikas noaotsatäis mandariinisalsat.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment