Friday, January 16, 2015

Püha püss

Püha püss (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Liigimääratlus: tume IPA

Toojainfo: "Šokolaadiste nootidega tume IPA. Linnased: Pilsner, Melano, Chocolate, Cara Ruby. Humalad: Chinook, Columbus, Citra ja Northdown. IBU 100+"

Väike lihtne pudel, tumesinisel taustal ... sinine kiri ... aitäh silmamurdmise eest:) Pruun vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - punaka helgiga must. Aroom meenutab kõrvetatud leiba, ülekuivatatud jõhvikaid ... ja midagi lihalikku ... marineeritud suitsukeelt või mingit muud delikaatsemat liha, mis on lisaks suitsule ka haput marinaadi näinud.

Esmamekk on keskmisest raskem ja jõuliselt mõrkjas. Keskmaitse ... mmmm ... missugune oivaline tasakaal linnasepehmuse, humalamõrkjuse ja marjase mahlasuse vahel! Kergelt suitsune ja raskepoolselt tummine, kreemikas ja jõuline, haruldane kooslus! Lõppmaitse paneb keele tinisema hoolimatus mõrkjashapus karukallistuses, selles pitsituses on koolitatud väge, mis pigistab küll ettevaatamatult profiga maadlusmatile roninud harrastusaamdleja topeltnelsonisse, kuid ei murra siiski ta kaela :) Järelmekk on tõrvane, kolemõru ja mõnushapu, magusakas ja vürtsikas ... kui kõik kallata kokku nii umbes kolme pange jagu ja siis ühte väikesesse pudelisse toppida :)

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Tooja eksis ka seekord stiilinimega - see on must topelt-IPA ja kurjamoodi hea seejuures! Külmi kurgiviile, mis on vaid õhkõrnalt soolaga üle riputatud, palun-tänan!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment