Friday, January 2, 2015

Kapp

Kapp (Aespan, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: balti porter

Tootjainfo: "Linnased: Vienna, Munich, Arome, Cara Ruby, Chocolate. Humal: Marynka 7,2%. Pärm: WLP810 San Francisco lager
IBU 38"

Väike lihtne pudel, tehniline, ent kiiduväärselt infoküllane silt. Kahe sõrme paksune õrnalt kreemikat karva vaht on superpüsiv. Õlle värvus - õrna hõljumiga vasekarva merevaik. Aroom on leebelt karameljalt magus ja pohlaselt hapukas.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse muutub aga üsna põhjalikult - see on täidlane, biskviitjas, veidi vürtsikas ja väga maitsekalt mõrkjashapu. Lõppmaitse toob esile magusama palge, kuid see on väga hästi tasakaalustatud ... kokku kasutaks lausa terminit "umami"! Järelmekk on siidjas, väga mõnusalt kosutav ja tunnustavalt noogutama panev - seda soovitaks teistelegi ning võtaks isegi uue klaasikese.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kergelt õlija kehaga, mõrkjas-magus-hapukas-vürtsika buketiga oivalises maitsetasakaalus ÜBERRÜÜBE. Hmm, stiilipuhas balti porter, peab Gambrinus kiitma! Selline veidi raskepoolne ja kergelt magusakas ... no õpikunäide noh!
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment