Wednesday, January 21, 2015

White AIPA


White AIPA (Birbant, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: IPA, RB hinnang 75 punkti.

Tootjainfo: "Water. Barley: Pale Ale, Wheat. Hops: Sorachi Ace, Centennial, Tomahawk, Chinook. Yeast: US-05
IBU 60"

Keskmist kasvu pudel, sildil võimsate retrovuntsidega tegelane :) Kahe sõrme paksune valge vahukiht on väga püsiv ja ka kenakesti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - häguselt soe oranž. 

Aroom on ... hmm ... veider ja mõnus korraga. Esmalt on siin heina ja kuivanud lillede lõhna (Sorachi Ace!), teiseks tuleb aga midagi merelikku ... no ma ütleks lausa et kalalikku? ;) Või ei, see on siiski pigem kuivanud adru ja randa uhutud ajupuidu lõhn ... veidi kirbe ja kummaline, aga sa nuusutad seda ikka ja jälle.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse kallab keelele pangetäie kodust marjamahla ja annab rabarberikeeksi peale hammustada. See on biskviitjas, hapukas ja koduselt tummine. Lõppmaitses asub juhtrolli magusakas põhi, kuid ei maksa peljata ... see on selline mõõõnuga hapu keedisega läbi immutatud tordipõhi, pehme ja vetruv, suussulav ja silmnähtavalt paksuksajav :) Järelmekk muutub õrnalt vürtsikaks ja hapukaks, mandariinimahla ja sidrunheina seguseks.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga väga-väga heal tasemel rüübe. Mahlapomm, mille kõrvale pakuks ehk vürtsikaid kanatiivakesi.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment