Sunday, January 25, 2015

Mjølner Barleywine 2007

Mjølner Barleywine 2007 (Herslev, Taani) pdl 0,5 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "barley wine" ja hinnang 84 punkti.

Tootjainfo: "Description
Almost bock style with great sweetness. More moderate hoppy after cask, and the malt materialize. The beer is strong, bitter, sweet and malty in harmonious balance, and have a little more CO2 than our other Barley Wines.
Herslev Brewery Barley Wines are all individually numbered. The taste will continue to evolve as long as the beer stores.
application
Barley Wine is with its vinous taste an obvious and different dessert wine, and a great companion for a midnight snack as sausage, pate and cheese. A bottle contains enough for several people.
Traits
Sweet scent of raisin and prune
color
Light chestnut / mahogany
bitterness
High, over 100 IBU
sweetness
Mediterranean"

Keskmist kasvu pudel, mis on kattunud väärika paatinaga. Hall viikingimustrine silt. Pudel nr 330. Kollakas vaht täidab ligi pool klaasi, olles vägagi püsib ja tublisti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - sombuselt tumeoranž merevaik.

Aroom. Ohhhhsataevas ja Valhalla! Oi see ON hea!!! Rosinakissell, millesse on visatud kaneeli ja tublisti nelki, veidike kuivatatud viigimarju ja vaarikaid. MMMMõnus ja kergelt vintis ja naeratav ja armulik on see tihke lõhnategelane, kes siit vastu vaatab.

Esmamekk ... mmmmhhh ... siirupjalt tihke ja veinine, magus-hapukas ja täidlane. Keskmaitse viskab Gambrinusel katuse korraks pealt ära. Sasulnissaatan. No satub ikka õndsaid hetki me ellu ja enamasti täiesti ootamatult. Kompotine ja portveinine, tummine ja jokkis, veidi tammine ja üleelusuuruselt viinamarjane. Krutskilikult itsitav ja mõnuga vaatlev, kuidas mekutaja oma toolil tasahilju vingerdades lolliks läheb. Lõppmaitse sulatab su meeled ja keele, paneb õndsalt omaette pobisema ja aeglaselt õõtsudes tänama saatust ja lahkeid sõpru, kes sihandse maitseorgasmi su kätte on toimetanud. Järelmekis kuhjuvad datlid ja viinamarjad, vaarikad ja virsikud, tammelaastud ja kanarbik. Oehhh, niimoodi maitseb õndsus.

Siirupiselt tihke kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kleepjalt õlise paletiga, magusakas-hapukas-magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga FENOMENAALNE MEGARÜÜBE. Õnnis ja sulnis, vaatamata oma tihkusele ja ülikõrgele mõrudusindeksile ohtlikult hästi joodav. Digestiiv, mida pakkuda vaid väärikaimatele.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment