Thursday, January 1, 2015

Benny

Benny (Aespan, Eesti), pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: šoti eil

Tootjainfo: "Linnased: pale ale, Crystal 100, Munich, Melanoid, Chocolate. Humal: East Kent Goldings 6,5%. Pärm Mangove Jack's Newcastle Dark Ale M03
IBU 29"

Väike matsakas pudel, tehniline aga infoküllane silt. Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht kaob valju sahinaga kirmeks. Õlle värvus - kirkalt tumedam pruunakas merevaik. Aroomis matab alguses liigne süsihappegaas, kuid seejärel tuleb esile stiilipuhas karameljas karaskine linnasetihkus.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse toob välja jällegi selle karaskise nätskevõitu meki, mida šoti eilide puhul ootad ja naudid. Lõppmaitse on hapukalt puuviljane, meenutades kuivatatud õunu ja kibuvitsamarju ning soojalt karameljas. Järelmekk on kergepoolne, kuid siiski piisava maitsekusega keelepärasse jäävalt mõrkjas-magus.

Keskmisest pisut kergema kehaga, keskmiselt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga mõnus rüübe, mida võtaks hea meelega veel klaasi või kaks. Paslik koos ahjus küpsenud seakootidega.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment