Saturday, January 24, 2015

The Feast

The Feast (e.t, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: maibock (see võiks jääda tavalise bocki ja doppelbocki vahele, olles pisut humalasem esimesest ja vähem linnaselisem teisest, hele ja klaar kangem laagertüüpi rüübe)

Tootjaifo: "Oivalises maitsetasakaalus kange bock tüüpi hele laagerõlu, mis sobib igasse pidulauda. Pruulitud Vienna linnastega, mis jätavad õllele täidlase maitse ja biskviitja alatooni.
Saaz, Saphir
25 IBU"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike (pai pruulmeister, punakaspruunile taustale väikese tähesuurusega trükkimine pole kuigi inimsõbralik).  Valge kahe sõrme paksune vahukiht on tihedapoolne ja üsna püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldne. Aroom on magus-mõrkjas, biskviitjas ja kergelt alkoholine.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on esmalt tugevalt marjane, seejärel tihkepoolselt biskviitjas, meenutades marjakeeksi. Lõppmaiste on röntsakapoolne, pärmine ja õunane. Järelmekk Meenutab kaneelisuhkruga üleraputatud ahjuõunu, hapukas-magus ja vürtsika õhetus kestab keelepäral päris pikalt.

Keskmise kehaga. mõõdukalt karboniseerunud paletig, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga rohmakapoole, kuid meeldiv rüübe. See rüübe tahaks veel mõnda aega laagerduda, siis muutuks veelgi paremaks (ehkki villimiskuupäev on juba ligi kolme kuu tagune, kuid jõulisemad bokid võivad rahulikult ka aastakese küpseda.) Sobiks kenasti koos praevorstikestega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment