Wednesday, January 14, 2015

Dragon Tips


Dragon Tips (Buxton / Arizona Wilderness , UK /US) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: spice/veegtable ja hinnang 91 punkti!

Tootjainfo: "A big maple, chipotle and bacon stout brewed in collaboration with those great blokes from the USA’s Arizona Wilderness Brewing Co. A subtle chilli burn follows the sweet maple and smoky bacon across the palate. Dry bacon’d."

Gambrinus pidi igatahes järgi vaatama, misloom see chipotle on - tuleb välja et suitsutatud jalopeno.

Väike lihtne pudel, pruunil sildil tuldsülgav draakon. Tumedalt kreemikas vaht täidab pool klaasi, olles superpüsiv ja tugevat vahupitsi klaasiseintele jättev. Õlle värvus - must.

Aroom. Oi seda ootust ja ettemõnulemist :) Vürtsikas-suitsune kõditus juhatab sisse mõrkjas-magusa tihke paituse. Siin leiab nii piprakest kui kohvitilka, kakaod kui suitsu ja vaniljet.

Esmamekk on VAU ... mõnna! Raske, lausa kergelt siirupjas, magusalt tummine ja otsusekindlalt keeleotsast kinnihammustav, vürtsikas ja kirgastav. Keskmaitse paneb suus peo püsti ... ohsapoiss ja tuline kurat ... siin rüüpes on särtsu ja mürtsu, trumme ja vilespille, kurguhäälset joigu ja ürgset taustaüminat. Tammine ümar jõulisus koos vürtsika äkilisusega on lihtsalt oivaline sissejuhatus pikemale tantsumaratonile, mida see metslaste kari lõkke ümber alustab.

Lõppmaitses tehakse kummalisi tükke. Suitsupeekon šokolaadis? No aga miks mitte! Vahtrasiirupiga täidetud tšillikaun - jube lahe! Tagurpidisalto üle sütekuhila ... eee ... tänan siiski ei, aga teised lasku käia, noore vere värk, las ta vemmeldab!

Järelmekk paneb pisut unelema. Las need noored jauravad seal lõkke üle karata, meil on aeg istuda mugavasse bambusest punutud tugitooli, lasta jalgadele laotada soojem pleed - sest nii on lihtsalt mõnusam - ja puurida pilk täistaevasse. Vat siin saare peal sa alles näed seda õiget tähistaevast ja saad aru miks Linnutee on mõnes muus keeles Piimatee ... nii tihkelt helevalge on see, sihukeste roooosakad-lillade põilmetega ... ja üldse on nõnna hea olla!

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siirupja kehaga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE! Uhhhhh kui hea mõte on ikka segada õllesse asju, mis sinna mitte kohe ei kuulu! :) Toitu ei tohi siia juurde pakkuda!
-------------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment