Wednesday, January 7, 2015

Cap Dog


Cap Dog (BrewDog / CAP, Šoti / Rootsi) pdl 0,33 l. alc 9 %vol. Liigimääratlus: black IPA. Ratebeeri hinnang 88 punkti.

Tootjainfo: "A collaboration by BrewDog and CAP with Cascara green unroasted cherry coffee beans."

Väike lihtne pudel, tehnilise olekuga silt. Hallikas vaht täidab pool klaasi, olles küll hõredapoolne, kuid väga kaua püsiv. Õlle värvus - punakasmust.

Aroom on tõeliselt intrigeeriv. Esmalt viskab midagi lausa võõrast ninna, ütleks suisa et ... kohvišampoon ... kui siuke asi olemas on. Kuid edasi nuuskides see muutub mingiks kummaliseks segust puuseenest, rohelisest männikäbist ning jahtunud tuleasemest. Jabur lõhn ... aga omamoodi meeldiv!

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas ... ei, mõru-magus, vaigune ja mullane. Keskmaitse ... ooo ... see lööb kulmud kõrgele! Männiokkad ja kasetõrv, kõrvetatud leib ja veel midagi rõsket ja rasket. Lõppmaitse sunnib lausa kulme kipra tõmbama, niiiiiiiii intensiivselt mõrkjas-hapukas ... ei taas mõru ja hapu on siin kokku segatud! Kuivatatud pihlakad ja jõhvikad, üle panni lastud leivaviil ja kõrbema läinud kringlikoorik. Järelmekk tallab kuue jalaga su keelel, pannes maitsenäsakesi heituma ja sunnib kurku puhtaks köhima, sest tunne on nagu oleks tahmasest puuhalust keelega üle käinud. Kreebus, kuidas röstimata kohvioad sellise efekti saavad anda?

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõru-magus-hapu-mõru-hapu buketiga ÜBERRÜÜBE! Kuid oi kohe kindlasti pole ta "paljude lemmiku" kategooriasse paigutatav, pigem friigiõllede kategooriasse. See on kui ... ma ei teagi ... õllede maailma robustne ja kasimatu heidik, kellega suhtlemiseks peab olema kõvastu närvi ja ebanormaalset uudishimu :)
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment