Thursday, January 29, 2015

Jacobins Gueuze

Jacobins Gueuze (Ghinste, Belgia) pdl 0,25 l. alc 5,5%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "gueuze" ja hinnang 28 punkti.

Tootjainfo: "The basic ingredient of our Jacobins Gueuze is wort made of wheat and malted barley.
After it has cooled down in the cooling vessel, the wort spontaneously ferments in big oak barrels.
During this fermentation process the flavour evolves considerably. 18 to 24 months later we finally obtain the lambic beer.
This matured lambic beer is then blended with younger lambic beer to obtain our Jacobins Gueuze. With its light amber colour and rounded sour-sweet flavour it definitely appeals to real Gueuze lovers."

Tilluke sale pudel, lihtne heledates toonides kujundus. Sõrmepaksune kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - pruunakas merevaik. Aroom on hapukas ja mahlane, meenutades käärinud kasemahla.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja intesiivselt hapu. Keskmaitse pimestab alguses särtsaka hapukusega, kuid seejärel jõuab kohale tammevaadi tuhm leebus, mis esimese ehmatuse leevendab. Lõppmaitse on keelt parkiv, õunaäädika ja käärinud kasemahla vahepeale, kuid siia lisandub ka linnase pehmet magusust. Järelmekk on mõnusalt intensiivne, korraga nii tammiselt parkiv ja leebelt hapukas, supermahlane ning pehmelt magusakas.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapuka buketiga väga heas esitluses kuivalt täidlane geuze. Gambrinus pole jälle nõus ratebeeriga, see on üks paremaid stiilinäiteid nendest hapudest rüübetest. Oivaline janukustutaja või maitsemeelte turgutaja.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment