Thursday, January 29, 2015

#100


#100 (Nøgne Ø, Norra). pdl 0,5 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "barley wine" ja hinnang 99 punkti!!

Tootjainfo: "Our 100th batch, brewed for the enjoyment of the brewers, but popular demand forced us to release it commercially. Most enjoyable in a comfortable chair in front of a roaring fire.

Recommended serving temperature 16°C/61°F Ingredients: Maris Otter, wheat, and chocolate malt; Columbus, Chinook, and Centennial hops; English ale yeast, and our local Grimstad water.
23,5°P, 80 IBU, 10% ABV.
Editor’s note: Even though the label says "Barley Wine" in the States, the brewery usually says it’s brewed to be an IIPA. The American label was supposedly a glitch. In Europe it’s sold as an IIPA. But to save the admin crew some time dealing with user feedback, it’s listed as a Barley Wine.
IBU80"

Hmm, päris põnev - topelt-IPA, mis on ühtlasi odravein!

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, valgel sildil pruulikoja tunnus"O". Kreemikat karva kahe sõrme paksune vahukiht on tihedapoolne ja püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun.

Aroom on rikkalik, leiva, pähklite, rosinate ja veidi käärima läinud puuviljade taoline. Raskeks seda ei saa nimetada, küll aga omamoodi sügav ja mõnus.

Esmamekk on raske ja siirupjas, mõrkjas ja veidi keeleotsa näksiv, leivasupi ja pähklikreemi taoline (mitte segi ajada Nutella ülemagustatud möginaga, vaid ehtsa mõrkja maapähklikreemi taoline). Keskmaitse on kadakane, kreeginapsu ja pähklilikööri taoline, mõrkjas-hapukas ja oma raskuses võluv. Lõppmaitse meenutab mandariinikoori, tuha sisse kukkunud küpseõuna. leivakoorikut ja ülekuivatatud kreeka pähklit. Järelmekk on kadakane ja ürdine, tuhm ja tume, raskelt mõrkjas ja raskeltvoolavalt mahlane.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siirupja kehaga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Ei noh odraveiniks seda nüüd nimetada küll ei saa muu kui ameerikaliku kangusenõude tõttu, tegemist on siiski topeltIPAde raskepoolse esindajaga. See rüübe vajaks enda kaaslaseks midagi toekat ja särtsakat, nt suluguni juustu adžikaga.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment