Friday, January 9, 2015

Crazy Mike

Crazy Mike (AleBrowar, Poola) pdl 0,5 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: topeltIPA. Ratebeeri hinnang 99 punkti!!

Tootjainfo (google tõlke abil): "Ingredients: water; sweetish pale ale, wheat, Viennese, Carapils, leavening; chmiel- Cascade, Citra, Chinook, Centennial, Columbus; Candi sugar-White Sugar; yeast US 05
IBU 100"

Keskmist kasvu lihtne pudel, kleeps-sildil hullunud poksija :) Kergelt kollaka varjundiga sametjas kahe sõrme paksune vaht püsib superkaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroomis segunevad kumkvaadid ja mustsõstar, sidrunhein ja apelsinikoor. See on värske ja mahlane, troopiline ja mõõõõõõõõõõõnus :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, puuviljane ja magus-mõrkjas. Keskmaitse kõlab kui kutse tantsule - ühe humalanohiku võtab see küll võbelema. Siin mängivad ühes bändis kõik troopilised puuviljad mida te teate (välja arvatud mango) ja mõned ka sellised mida ilmselt ei tea. Mõrkjas-hapukas ja tihhhhkelt mahlane, lausa mehune ma ütleks, veidral kombel on aga keegi kõigi nende tsitruseliste hulha ka kuusekasve pillanud!

Lõppmaitse mõjub kauneim naeratus mis sulle möödaminnes pillatud on võhivõõra poolt. Oh seda tahaks ju uuesti näha, kuid ... ei, parem pole vaja, ehk polegi tagasipöördumine nii oluline. Siin on süütut flirti ja hukutavat hurma, jõhkrat võrgutust ja lausa külgekleepivat sarmi. Ohh humalafriigi süda on siia klaasi kadunud.

Järelmekk muundub senisest mahlasest kosest üsna konkreetseks vaigukänkariks, kuid see on männivaigu ja taruvaigu segu, millesse on jäänud nii mett kui suira.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! TopeltIPA selle sõna auväärses tähenduses, puuviljaste ja vaiguste humalate ristsugutis. Siia juurde võtaks hästi vänget hallitusjuustu mõne grammi kaupa lusikaotsaga kaapides.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment