Sunday, January 18, 2015

Weer & Wind Bourbon BA

Weer & Wind Bourbon BA (De Molen, Holland). pdl 0,33 l. alc 16,2 %vol. Liigimääratlus: Bourbone barrel aged barley wine. Ratebeeri hinnag 99 punkti!!!

Muuseas, nimi tähendab tõlkes "Ilm ja tuul"

Tootjainfo: "Indigrients: water, barley malt (pils, caramel), bitter hops (preminat, saaz), top fermented yeast. Barrel aged."

Väike lihtne pudel, must-valge tehniline sildike, pudeli kael on kaetud punase vahaga. Vaht on praktiliselt olematu, kuid ega odraveinidel seda väga polegi. Õlle värvus - õrnalt udune tuhm tumepunane. 

Aroom. Soe. Väga soe. Unistamapanevalt soe. Veinine, lausa portveinine. Kuivatatud virsikud ja meega galsuuritud datlid. Lukumm ja mõrkjas-hapu kirsisiirup. Haarem. Aga haarem koos veiniga. 

Esmamekk on tihhhhke, kuid siiski mitte siirupjas. Magus, kuid oi ei mingil moel lääge. Mõrkjashapu, kuid seda turgutaval moel. Ühesõnaga, parima väljaõppega haaremidaam, kes teab kus piiri pidada, ehkki ta seda ise võib-olla ei tahakski. 

Keskmaitse. Jebuhh ja eunuhh. Ohhtaevas kui ülevoolavalt hea see on. Viskivaadi koorevenise veniv kreemisus seguneb mureda kaeraküpsisega. Vanilje ja ploomikeedis. Ebaküdoonia ergastav hapukus koos kondenspiimaga.

Lõppmaitse kaldub haaremi mõrudamasse poolde, mida tavaliselt sultanile ei näidata. Ülekuivatatud rosinad ja kaneeline hõõgvein, rummikoola ja puhas magustamata kakao. Põrgut, kuskohast see maalähedus siia paradiisi sai?

Järelmekk krutib end diivanile patjade vahele ning saadab kogu õukonna minema. Toodagu mulle veel üks kausike mereröövlitelt saadud rummis leotatud viigimarju ja rohkem ei taha ma kedagi näha, ka oma lemmiknaist mitte. Ja pange need naised tänaseks üldse luku taha, et keegi ei tuleks mu õndsat und segama!

Tihke kehaga, olematu karboniseeringuga ja kergelt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga GENIAALNE MEGARÜÜBE! Gurmeejook selle sõna ülimas tähenduses, paras pakkuda digestiiviks koos parimate troopiliste puuviljadega. Õndsus ja vaikus. 
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment