Thursday, January 8, 2015

Pelgulinna õlu


Pelgulinna õlu (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,3 %vol. Liigimääratlus: RB järgi APA, tootja enda kodulehel aga American Blond Ale.

Tootjainfo: "Pelgulinna õlu on kerge kehaga värskendav käsitööõlu, millele lisab särtsu sidrun. Õlle retsept põhineb Ameerica Blond eili stiilil, millest on välja kasvanud lihtsalt nauditav rüübe.Pruulimisel on kasutatud Viking linnaseid: Pale ale, Carapale, CaraPlus10. Juurde on lisatud veel maisihelbeid. Mõrkjuse ning aroomi annavad Citra ning Centennial humalaid.
IBU 27"

Väike lihtne pudel, sildikujundus meenutab lasteraamatu illustratsiooni :) Valge vaht täidab 3/4 klaasist, olles väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on meeldivalt värske, sidrunine, hapukasmagus ja biskviidine.

Esmamekk on väga kerge ja mahlaselt hapukas. Keskmaitse muutub tükimaad tihkemaks, biskviitsemaks ja magus-mõrkjamaks. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, vähese hapuka kõrvaltooniga, meenutades sidrunikeeksi. Järelmekk on kerge ja õhuline, hapukas-mõrkjas, värskendav ja karastav. Suurepärane suvejook, talvisel ajal passib kenasti nt praekala kõrvale.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment