Tuesday, January 20, 2015

Nera Sud


Nera Sud (Birra Gjulia, Itaalia) pdl 0,75 l. alc 8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "stout", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (google tõlke abil): "Strong beer of high fermentation, from very dark and dense foam cappuccino color. This beer has a rich smell of scents ranging from malt to cherries, passing through the caramel. Structured body and velvety. Predominates over all a pleasant scent of coffee and an intense aroma. Goes well with pastries and desserts made with cream. Excellent companion of a good book during the long winter evenings. Fermented and aged in bottle form sediment naturale.unpasteurized and no preservatives. Form sediment.artigianali natural, unfiltered, unpasteurized and no preservatives. Form natural sediment."

Ümaravormine suurem pudel, kompassimotiivga väheldane omanäoline silt. Sentimeetrine kreemikas vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - punaka helgiga must. Aroom on magusakas, kohvine ja lagritsane, piimašokolaadi ja kreemlikööri meenutav.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja üllatavalt hapukas ... hmmm ... nagu kirsikompoti vedeliku taoline. Keskmaitse ... vau-vau-vau ... see on midagi eriskummalist. Ilmselgelt on kasutatud laktoosi, kuid tulemus on vääääga mõnusalt kuivatatud kirsside, trühvlikommide ja pähklitega kakaokreemi taoline. Lõppmaitse paneb heldinult naeratama ... see on kuidagi nii ülemääraselt kallistama ajavalt karumõmmilik :) Soe, pehme, hapukasmagus ja sametine. Järelmekk on meenutab koorelikööri ja kakaokreemi tihedat segu, vanilje ja valge šokolaadi helvestega serveeritud ning kokteilikirsiga kaunistatud pokaalikeses. 

Keskmisest raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga fantastiline Überrüübe, mitmes mõttes üllatav ja ohtlikult kergelt joodav. Dessertõlu, mida oleks paras serveerida koos vaniljejäätisega.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment