Saturday, January 24, 2015

Winterhop





Winterhop (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: IPA ja hinnang 93 punkti!!

Tootjainfo: "Ingredients: water, barley malt (Pils, Cara), hops (Sladek - bittering; Columbus, Cascade, Chinook - late and dry hopping), yeast (bottom fermenting)."

Väike lihtne pudel, tehniline mustvalge sildike. Kergelt kreemikat karva kahe sõrme paksune vahukiht püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt kastanpunane. Aroom meenutab hommikuse kaste ajal niidetud lopsakat muru - see mõrkjalt mahlane ja õrnalt magusakas.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja tugevalt mõrkjas. Keskmaitse mõjub kui vaigupomm, kadakamarjad ja kuusevõrsed ühekorraga! Lõppmaitse ... üllatavalt taandub see esmalt linnaseliselt tihkeks, kuid magusakalt mahedaks ... kuid siis veereb uuesti kohale kadakane mõrkjus-hapukus. Järelmekk on hapukas-vürtsikas ja samas fantastiliselt hästi tasakaalustatud linnase karamelja taustaga.

Keskmisest kriips kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGATASANDI humalafriigi jaoks ülimalt nauditav rüübe. Edasijõudnutele mõeldud humalaleotis, mille eri tasandite omavahelist mängu on suisa nauding jälgida! Toiduga ei maksaks siin väga jännata, ehkki wasabi-küpsiseke oleks päris mõnus kõrvale krõbistada.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment