Monday, October 6, 2014

Steampunk

Steampunk (nanoPruul, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,7 %vol. Liigimääratlus: California Common

Tootjainfo: "Steampunk on valmistatud California Common stiili retsepti järgi. Tegemist on lager õllega, mis on kääritatud tavapärasest veidi kõrgemal temperatuuril. Tulemuseks on ale õllele iseloomulik värskus segatud lager õlle hapukusega. Pruulimisel on kasutatud Magnum, Citra ja Cascade humalaid."

Keskmist mõõtu pudel, vahvalt retro-tehniline sildikujundus. Valge vaht täidab 3/4 klaasist, olles hõredapoolne ja mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - uduselt kuldkollane. Aroomis alguses matab süsihappegaas, kuid seejärel tajud meeldivat magus-hapukat segu.

Esmamekk on kergepoolne ja õrnalt magusakas. Keskmaitse muutub veidi tihkemaks, linnaselisemaks ja hapukas-mõrkjaks. Lõppmaitses annavad tooni üsna ohtralt kasutatud tsitrusjas-vürtsikad humalad (huvitav, mis selle IBU on, midagi 30 kanti?). Järelmekk mõjub meeldivalt kreemiselt ja värskendavalt.

Kergepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika, väga heas maitsetasakaalus olev meeldiv rüübe. Ei midagi super-hüper, kuid piisavalt maitseküllane, et ka teist klaasikest tahta. Paras pakkuda koos sibulatega ja küüslauguga mooritud kana juurde.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment