Thursday, October 9, 2014

Saak

Saak (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: kõrvitsaõlu. Ratebeeri hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Sügiseselt soe kõrvitsa-eil, mis on maitsestatud ingveri, nelgi, muskaatpähkli ja kaneeliga."

Väike lihtne pudel, sildil mõnusalt sooja kiirgav kuldoranž lehemuster. Õrnalt kreemikat karva sõrmepaksune vahukiht vajub üsna kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kuldne tumeoranž. Aroomis domineerib nelk koos muskaatpähkliga, varjutades kõik muu.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja kaneeliselt mõrkjas-magus. Keskmaitses tuleb esile tõeline jõulubukett - kõik see mis on omane nii piparkoogile, marineeritud kõrvitsale kui hõõgveinile. Lõppmaitse muutub veidi kreemikamaks, aimata võib kõrvitsa magusat pehmust, mida paneb sädelema vürtsikas muskaatpähkel. Järelmekk maheneb kiirelt jäädes pisut mehulikuna ja väga soojana keelekülgedele.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika väga omapärase maitsetasakaaluga ÜBERRÜÜBE! Vürtsid tasakaalustavad kõrvitsa pehmust, ainuke mis jäi praktiliselt tabamatuks oli ingver. Väga hea kaaslane sügisõhtuks, lausa oivaline talviseks piparkoogikõrvaseks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment