Tuesday, October 14, 2014

Miss Haizon

Miss Haizon (Kalamaja pruulikoda, Eesti) pdl 0,5 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: saison.

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, nisu. Pärm: Belle Saison. Humalad: Amarillo, Citra. Dryhop: Amarillo. Apelsinikoor, koriandri seemned.
IBU 27"

Lihtne pudel, tehnilist silti täiendab vaid suur küsimärk :) Valge vaht täidab u pool klaasi, olles küll hõredapoolne, kuid üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne, küpse aprikoosi varjundiga. Aroom mõjub suud vett jooksma ajavalt mahlaselt, pomelo ja koduse sidrunilimonaadi vahepealselt.

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt hapukas. Keskmaitse keerab end alguses karmipoolselt mõrkjaks, kuid siis muundub hoopiski täidlasemaks, lausa mehulikuks, mango ja sidrunväändiku, lodjapuu marjade ja pihlaka seguseks. Lõppmaitse on sametjas ja samas kuiv, huvitavalt segades linnasetäidlust ja lodjapuu mõrkjashaput. Järelmekk meenutab külmavõetud pohli ja pihlakamarju, mõrkjas-vürtsikas ja silmi pilutama ajavalt jõuline on see pigistus keele ümber.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga übertasandi rüübe! Sobiks suurepäraselt marineeritud koha või mõne muu valge kala kõrvale ... või miks mitte ka vürtsikilu võimendama.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment