Wednesday, October 29, 2014

Johannieter

Johannieter (Jopen, Holland) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: nisubokk. Ratebeeri
hinnnang 95 punkti.

Tootjainfo: "Jopen Johannieter is a very dark and powerful, heavy beer that is very nutritious. Thanks to the use of roasted wheat malt, this beer has a lot of character without being very sweet. The beer style is a hybrid of a Dubbelbok (double bock) and Export Stout. The beer is unfiltered and subjected to secondary fermentation in the bottle."

Väike lihtne pudel, puna-pruun sildikujundus. Õrnalt hallikas vaht täidab pool klaasist, olles väga püsiv ja haakides end kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kompotikirsipunane.

Aroom on alguses jämedalt jõuline, leivane ja tummine. Seejärel ilmuvad silme ette röstitud sarapuupähklid ja mooniseemned, meevein ja praetud banaan. 

Esmamekk on raskepoolne ja jõuliselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on ... ooo ... see on mitmekihine! Alguses tuleb esile röstpähkli karva nahaga mulatitar, kes niudevöö võbeledes lööb paljaste päkkade tatsudes ja heledate peopesade plaksudes lahti lummava tantsu. Seejärel aga ilmub välja raskepärane maoor, kelle tätoveeritud nägu ja koletud grimassid peaks kurjasid vaime peletama, kuid ometi mõjuvad nii muhedalt et tahaks minna ja mehel kätt suruda hea meelelahutuse eest. Lõppmaitse paitab maitsenäsakesi lõkkes küpsetatud banaanileiva ja kõrvetatud roosuhkrust tehtud mõrkjas-magus maiusega, mis kleepub suulakke ja paneb unistama söömaajast mererannas. Järelmekk on juba pisut mõrušokolaadine ja kõrvetatud täidlase stoudi sugemetega rontjas keeleväänaja. 

Oi see on üks suurepärane pattulangemine, kus ühte on heitnud banaanine nisubokk ja röstine stout, mulatitar ja maoor. Kas nii just peab ja tohib, küsiks võltsvagatsev valge mees, aga no keda see huvitab? Sõbrad ja seltsimehed, tehke lollusi ja mõnikord rõõmustavad nende tulemused ka lähikondseid. Kuigi mitte alati :)

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Serveerida koos eelneva hoiatuse ja praetud banaaniga.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment