Wednesday, October 1, 2014

L'enfant Terrible

L'enfant Terrible (De Dochter van de Korenaar, Blegia) pdl 0,66 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus:
queuze. Ratebeeri hinnang 93 punkti.

Tootjainfo (googel tõlke vahendusel): "L'enfant Terrible is a sparkling Zuurbier. This beer has as basis the beer "Bravado" but is undergoing a major change made ​​by the beer a lactic acid fermentation goes wild on wooden wine barrels."

Kopsakas lihtne pudel, sama lihtne sidlikujundus, kaelal uhkeldab kleeps, mis väidab et see jook on võitnud Belgia stiilis gueuzede hulgass 2011 a hõbemedali. Kergelt kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja jätkab veel pikalt pudelikaelast väljaronimist. Õlle värvus - uduselt tumedapoolne oranžikaskuldne. Aroom on kargelt veinine ja täidlaselt puuviljane, pannes süljenäärmed lahinal tööle. 

Esmamekk on keskmise tihkusega ja JÕULISELT hapu, kuiva veini ja õunaäädika segune. Keskmaitse paneb lausa silmi kissitama, segades kokku magus-hapu tikriveini, värskeltpressitud hapu õunamahla ja sidrunimahla. Lõppmaitse pargib tugevalt keelt, veinivaadi tuhm taust leevendab särtshaput üldmuljet.  Järelmekk on mõrkjas-hapukas, krobeline ja konarlik, keelt kokku rulliv ja sulle selgeks tegev, et ilma väga korraliku veinihariduseta pole sul selle rüüpega midagi peal hakata!

Keskmise kehaga, ülekarboniseeritud kuiva paletiga, hapukas-magusa-hapukas-mõrkja-hapu buketiga väga jõuline rüübe. Nö normaalsete õllede hindajatel pole siin midagi teha, selle joogi hindamiseks peab olema veinifriik :)
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment