Thursday, October 23, 2014

Andersons Belgian Dubbel

Andersons Belgian Dubbel (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Liigimääratlus - no dubbel noh :)

Tootjainfot pole.

Lihtne väike pudel, tehniline sildike. Kreemikas sõrmepaksune vahukiht on hõredapoolne ja kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kompotikirsi punane.

Aroom ... ohsa ... see paneb naeratama ja pead vangutama! Nii intensiivselt ja sirgjooneliselt kommisuhkrust lõhna polegi Gambrinus varem õlleklaasist tundnud. See on ... see on peaaegu et arusaamatu ja kuidagi ülevõlli ... kuid siiski omamoodi meeldiv.

Esmamekk on keskmise kehaga ja näksakalt magus-hapukas. Keskmaitse paneb keele ja meeled kihelema, kulmud kerkima ja pead kergelt raputama - jeerum kui omanäoliselt mänguline see tunnetus on! Esmalt keksib sisse väle ja vallatu plikake, hiiiiigelsuur pulgakomm käes, tema järel tatsab aga juba tavapärasem dubbelimemm, kellel on raskust ja väärikust, rösti ja glasuuri, käevangus korvitäis rosinaid ja kringleid. Lõppmaitses selgub, et see memm pole üldse mitte mömm, temas jätkub vürtsikat elbakust lüüa lahti väike hopakk nii et vanaldased liigsed naksuvad ja hall juuksekrunn kuklas hüpleb. Järelmekk särtsub keelel pigem triplile omaselt, tuues samas sisse juba raskepärasemaid mõrkjaid noote, mis lõpupoole kõik üle võtavad.

Keskmisest suts raskema kehaga,  alla keskmise karboniseeritud ja kergelt kleepja paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Mitme eri stiili segu ja ohsasiidinesinikas kui mänguline! Siia kõrvale ei pakuks ma küll midagi, mängu ilu tasub nautimist niisamagi!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment