Monday, October 20, 2014

Alma Mater

Alma Mater (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %abv. Liigimääratlus: milk stout?

Tootjainfo: "vesi, odra ja kaera-linnased, humal (Goldings), laktoos, vanillikaunad, Saccharomyces cerevisae."

Lihtne väike pudel, tehniline, ent siiski esteetiline sildike. Tumekreemikas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - punakasmust.

Aroom on väga põnev! Siin leidub lausa ravimikapile omane lõhnade virvarr, milles leidub sutsuke aniisi, veidi koirohtu ja siis hoopis köögist hoovav pehme kohvimuhvin.

Esmamekk on ... vau ... see on pehme, kohe sametpehme ja keelt hellitavalt kreemine. Keskmaitse tõstab lauale maheda kakaokreemi ja vaniljejäätise. Lõppmaitse mähib keele lausa udusulgedest teki sisse, lauldes juurde vaikset unelaulu, endal Nutella-lusikas suus. Järelmekk on kui kuninganna siidi ja sammeti sees, kolm kasukat külje all, valget leiba ja sularasva suu täis (ma tean, et see kõlab kohutavalt, aga selline oli muistsete eesti talupoegade ettekujutlus kuninglikust elust).

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapuka buketiga MEGARÜÜBE! Oi sa siidine saatan, kui hea ja täidlane ja tore ja mõnus ja üleüldse :) Siia juurde ei oskakski midagi pakkuda, see pehmus on lihtsalt täiuslik!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment