Tuesday, October 28, 2014

Patuingel

Patuingel (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Liigimääratlus: "speciality grain" ehk siis mitmeviljaõlu.

Tootjainfo: "Patuingel võlub nii oma magusa olemise kui ka terava keelega ning viib sind lõputule maitse-naudingute reisile, jäädes ise aga salapäraseks ja kättesaamatuks. Mõnusat nautimist, Õllesõbrad!
45 IBU, nisu, rukis, rosee pipar."

Väike lihtne pudel, veidi kaootilisel sildil tiibade ja sarvedega süda ning muudki :) Erkvalge vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis on üpriski püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne.

Aroom mõjub mõrkjas-vürtsikalt. Hetkeks kerkivad kulmud, et misasi see küll ninasõõrmeid nii spetsiifiliselt kõditab, kuid siis meenub ... no muidugi roseepipar!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse segab esmasesse magususse aga otsekohest mõrkjust, kreeka pähklite membraanide vaigusust ja võilillesiirupi kirbust. Lõppmaitse paneb keele mõnusalt kirvendama, tuletades meelde kadakamarjadega marineeritud kõrvitsat. Järelmekk surub aga juba näo naerule - see on maitseküllane, vallatu ja südantsoendav. Kiiksuga värk, just selline nagu Gambrinusele meeldib!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karbonieeritud paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Väga sobilik kaaslane vänge hallitusjuustu või rosee-pipra ja loorberiga pikitud ahjusealiha kõrvale.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment