Thursday, October 2, 2014

Charbon

Charbon (De Dochter van de Korenaar, Blegia) pdl 0,66 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus:
foreign stout. Ratebeeri hinnang 96 punkti.

Tootjainfo: "A Superb dry stout with vanilla and smoke notes. Brewed with a portion of Weyermann Oak Smoked Wheat Malt, and whole Madagascar and Réunion vanilla beans that have been added twice during the brewing and maturation process, for extra complexity.
This ensures ’Charbon’ is a very pleasantly drinkable dry stout, with an interesting aroma and flavour to treat the real beer enthusiasts."

Kopsakas pudel, mille etikett on rõhutatult lihtne, kuid millel ilutseb kleeps "Brussels Beer Challenge 2012 bronze medal" Kollakas-pruun vaht täidab u pool klaasi, olles hõre, kuid püsiv ning tugevalt klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - tume kreegipunane. Aroom on mõnusalt kreemine, magus, röstitud pähklite, vanilje ning kohvi segune.

Esmamekk on üllatavalt kergepoolselt mõjuv ning samas rahuldustpakkuvalt külluslik, ühekorraga on juba keeleotsalt tunda nii magus, mõru kui ka hapukas komponent. Keskmaitse muutub tihkemaks, sametjaks ja veidi portveiniseks - siin on õilist täidlust ja veinis leotatud pähkleid ja rosinaid. Lõppmaitse toob juba laia naeratuse näole - siin leidub tammist raskust, kõrvetatud leivavilja, röstitud mandlilaaste ja kohvikeeksi. Järelmekk lööb oma registrid täiega valla, siin saavad suures saalis kokku mõrušokolaad, selgelt tajutav humala vaigune ... lausa veidi kirsitubakane aromaatnemõrkjus, vaniljekreem ja ploomipovidlo.

Muutuva kehaga (kergest üsna raskeks), üle keskmise karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Mõnusalt mänguline ning kuni viimase tilka kurkukadumiseni meeldivalt üllatav rüübe. Soovitav pakkuda koos ... hmmm ... miks mitte vaarikate ja mustsõstardega?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment