Saturday, October 18, 2014

Aja Vaimne Situatsioon

Aja Vaimne Situatsioon (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Liigimääratlus: imperial india dark ale.

Tootjainfo: "Koostis: vesi; odra- ja nisulinnased, suhkur, humal (Chinook, Willamette, Cascade, Citra, Simcoe), pärm (Safale US 05); Karl Jaspers "Die geistige Situation der Zeit" (1931)"

Väike lihtne pudel, lihtsa esteetikaga rohe-valge silt. Kreemikas sõrmepaksune vahukiht on tihe ja üle keskmise püsiv. Aroom on jõuline, mõrkjas, sisaldades lagritsat ja veidike melassi, aniisi ja mustsõstralehti.

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on jõuline kui vana laevameister, kelle pigist parkunud käte vahel painduvad lauad kui lepalehed. Siin seguneb mustsõstraliköör lagritsaga, lisaks veidi pigi ja takunööri, musta rummi ja tammetõrusid. Lõppmaitse lajatab vana töömehe lahtise kämblaga vastu keelt ja siis vastu lauda - mis sa poiss passid, too kruusid välja, võtame soru arooniatel laagerdunud rummi! See pargib keelt ja paneb parempoolse silmalau närviliselt tiksuma ... mis sihukese rüüpe joomise tagajärjel juhtuda võib? Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja jäme nagu tammelaud, millest meister järjekordset plangulauda painutab nagu su keelt ja kõrvu, mida ta naljaviluks rullib kuni sa kisama kukud.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja parkiva paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga MEGARÜÜBE! Selle tarbimine nõuab teatavat ettevalmistust ja meelekindlust, algajal õllemaailma avastajal tasuks enne pool aastat millegi muu peal treenida! Siia kõrvale pakuks marineeritud paradiisiõunu.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment