Wednesday, October 15, 2014

Buxton Gold

Buxton Gold (Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: golden pale ale. Ratebeeri hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "Buxton Gold is a refreshing golden beer with a wonderful aroma and flavour coming from its Amarillo, Liberty and Nelson Sauvin hops from New Zealand and the US."

Väike lihtne pudel, sildil kasutatud inkade kujunduselemente. Erkvalge vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis püsib kaua ja jätab klaasiseintele kena vahupitsi. Aroom on troopiliselt puuviljane, melon, virsikud ja papaia, taamal mõni mõrkjas kaktusevili.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse mängib nii troopika kui linnastega ja vürtsidega, siin on nii mõrkjas-magusat tsitruselist mahlakust, biskviitjat leebust kui vürtsikas-mõrkjat sädelust. Lõppmaitses tuleb esile ülekõrvetatud karamelli, muru ja melissi. Järelmekk on mõrkjas-magus ja väga-väga värskendav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karbonieeritud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Äärmisel maitsekas ja värskendav, korralik kaaslane nt marineeritud vürtsikate pikkade paprikate kõrvale.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment