Sunday, October 12, 2014

Spaghetti Western Grappa

Spaghetti Western Grappa (Brewfist, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 8,7 %vol. Liigimääratlus: (grappa vaadis laagerdunud) imperial stout. ratebeeril hinnang pole veel välja kujunenud.

Toojainfo (google tõlke vahendusel): ""Imperial Chocolate Coffee Stout" aged in piedmontese Grappa barrels. Limited Edition (1092 bottles)" Käesolev pudel on nr 0596

Väike lihtne pudel, Metsiku Lääne motiividega sildikujundus. Pudelist mulksub välja kohutav pimedus :) Tumedapoolne pruun vaht on sentimeetri paksune ja mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kosmiliselt valgustneelaval MUST.

Aroom ... ooo sellest võiks lauajalgu treida, nii jäme ja toekas on see! Tume, rammus, karm ja kohvine, viinamarjakestade ja -puskari aurudega. Nina tahab klaasi sisse pugeda ja sinna jäädagi, kui see vaid nii ilmselgelt purjus plaan poleks :)

Esmamekk on raske, kuid väga elav nagu tume tori hobune, kelle varsatembud pole veel maha jäänud. Mõrkjas-hapukas ja teravalt viinamarjane, napsine ja keelt parkiv, ploominapsine ja kohviliköörine.

Keskmaitse paneb suis niutsatama - see grappavaat on olnud ilmselt väga värskeke, sest see va viinamarjakestadest parkunud naps lööb oma kihvad su keelde. Kuid huvitaval kombel valgub kohe värsketesse hammustusjälgedesse magus-hapu kleepjas liköörike ja kõik on jälle lill :)

Lõppmaitse muutub juba tõrvjaks, paneb suud muigutama ja veeklaasi järgi minema. Jussver-sussver, see tavott siin keelel jääb ilmselt järgmiseks viisaastakuks paigale! Silmad lähevad krilli pähe ja mõttepilgu ees on mägi kuivatatud kirsse ja kreeke, millest tuleb end läbi süüa, pealejoomiseks vaid kange kovhiliköör ja grappapitsike.

Järelmekk sõidab keelepärast üle kui teerulliga, jättes keele armutult lohkuvajutatuna vedelema kui laiakssõidetud konna märjal maanteel. Ränk on see katsumus, kas teate, kuid ohsajutt seda sooviks veel korrata! :) Mõrudalt kohvine, hapukas-vürtsikalt viinamarjane, magus-mõrkjalt lagritsane ... kõike seda on kokku rämedalt palju!

Ränkraske kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ja naftaja paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkjabuketiga KOLOSSAALNE MEGARÜÜBE, mis on mõeldud vaid kuuekordselt põrunud friikidele. Klaas vett olgu ainuke kaaslane siia juurde!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment