Sunday, October 5, 2014

Embrasse Oak Aged Blended

Embrasse Oak Aged Blended (De Dochter van de Korenaar, Blegia) pdl 0,66 l. alc 7,0 %vol.
Liigimääratlus: belgian strong ale. Ratebeeri hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "Wrapped bottle, striped black paper.(Oak Whisky Barrels)
An 9% ABV beer in which the fermented sugars were all obtained from malt (20 degrees Plato). A generous dose of hops and a long maturation time makes this beer best of the best. This beer is bottle conditioned and will go through taste evolution during many years. Matured for a quarter of a year on a selection of whisky casks. (Translation by Martinus)"

See jook algab pakendist, nimelt on pudel mähitud elegantsesse tuhmitriibulisse paberisse, mille külge on kinnitatud voldikuke, kus mh kirjas, et tegu on pudeliga nr 27019. Pudelil endal mingit silti pole. Tumedapoolselt kreemikat karva vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis taandub rutakalt mõne millimeetri paksuseks kirmeks, kuid jääb siis püsima. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane.

Aroom ... ooo seda nuusiks kohe kauem! Belgia kangetele eilidele omaselt hurmavalt puuviljane ja magus, portveinine ja vaniljene aroom täidab sõõrmed naudingule kutsuva seguga. Esmamekk on tihkepoolne ja tihkelt magus-hapukas. Keskmaitse kuhjab kokku kuivatatud virsikud, tumedad rosinad ja viigimarjad, lisades siia ootamatult kerge suitsuse/tõrvase kõrvalteema ... ohmuidugi ... see on ju viskivaat! Järelmaitse tundub lausa keele sisse tungivat oma nätske turba ja tuhmi tamme ning küllusliku datli seguga. See mõjub kui spontaanne pidu, kus otse sadamas tünnide otsas keeravad peekreid kummuli viskikaupmees, tünnissepp ja eksootiliste puuviljadega kaupleja. Järelmaitse vürtsikas sädelus kallab lõbusale laudkonnale peale hõbedast tähetolmu ja kuldset kuukuma, see oleng kestab ilmselt kuni päikesetõusuni!

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseeritud õlija buketiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Õilis klaasitäis, mille järel sa LIHTSALT PEAD veel ühe võtma :) Pakkuda koos kuivatatud datlitega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment