Wednesday, October 8, 2014

Vöötkakk

Vöötkakk (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: pruun eil.

Õlu Vöötkakk on valmistatud Inglise Brown eil retsepti järgi. Õlu on maitselt mahe ning humalate panus mõruduses on väga väike. Tänu shokolaadilinnastele on õlu pruunika tooniga ning maitselt mõrkjas. Lisaks annavad pruulimisel kasutatud linnased karamellist ning kakaost aroomi. Seda on omakorda täiendatud Fuggle humalatega, mis lisavad pehmust ning veidi puidust aroomi."

Lihtne väike pudel, pruunil sildil istub kikilipsustatud kakk. Valge vaht täidab 5/6 klaasist, vajudes seejärel kiirelt hõredaks (ja üritades pudelist välja ronida ka peale poolevõrra väljakallamist). Õlle värvus - õrnalt udune tammetõrupruun. Aroom meenutab kõrvetatud suhkrut ja külma kohvi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja huvitavalt karameljalt mõrkjas. Keskmaitse toob sisse kõigepealt pärmise noodi, kuid see annab teed tammisele tuhmile mõrkjasmagusale noodile, mis veidral moel meenutab kuivatatud apelsinikoort. Lõppmaitse on väga lähedane ahju peal kõrbemiseni kuivatatud õunaviilakate mõrkjas-hapukale toonile. Järelmekk on puidune, meenutades pähklisiirupiga tembitud kohvijooki.

Keskmise kehaga, ülekarboniseeritud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka tooniga üsna meeldiv rüübe. Mõnus pakkuda peale õhtusööki pikemaks järelistumiseks koos juustuvalikuga.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment