Tuesday, October 28, 2014

Küüslaugu-salvei-rosmariini porter

Küüslaugu-salvei-rosmariini porter (Manilaiu, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: ürdiporter

Toojainfo: "Linnased, humal, pärm, vesi, röstküüslauk, salvei, rosmariin"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, käsitöönduslik silt selle sõna otseses mõttes :) Valge kahe sõrme paksune vahukiht on sametjalt tihe ja märkimisväärselt püsiv. Õlle värvus - kuldpunane.

Aroom on ... eee ... naljakas :) No tõesti paneb vaikselt omaette mugisema. Ei-ei, ärge saage valesti aru, mitte halvas mõttes! Lihtsalt SÄHERDUST ürdipuhangut pole klaasist ammu tundnud. Ja veel sellist mmmmahedat ja mmmmmeeeldivat! Ja no pole imestada, et salvei ja rosmariin on selgelt äratuntavad, röstküüslaugu pähkliõhna leiab alles peale pikemat nohisemist.

Esmamekk on keskmisest tihedama kehaga ja leebelt mõrkjas. Keskmaitse mõjub siidiselt, tihedapoolselt ja vürtsikalt - salvei pehmelt karvased lehekesed kõditaks justkui keelt ja rosmariini vaigune okkalisus torgiks takka. Lõppmaitse muutub magusakaks ning röstküüslaugu mahe magus-mõrkjas toon tuleb üsna selgelt esile ... ja teate kui mõnus see on! Järelmekk silitab kurgupära hapukas-mõrkja padipehme paitusega. Üldmulje on väga meeldivalt omapärane ja kindlasti teist klaasitäit nõutav!

Keskmisest tihedama kehaga (kas tõesti vaid 5,2 %vol?), mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga übertasandi ürdiõlu, fantastiliselt teistmoodi rüübe, mis ilmselt küll normaalse inimese pead vangutama paneb, kuid Gambrinus tõstab siinkohal küll kõik kolm pöialt püsti! :)
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment