Thursday, October 2, 2014

Zwart Bloed

Zwart Bloed (White Pony, Italy) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Liigimääratlus: must topelt-IPA (pudelil kirjas "Flemish imperial black IPA") Ratebeeri hinnang 66 punkti.

Tootjainfot ei õnnestu leida. See eest näeb sildilt "IBU 100"

Väike matsakas pudel, sildikujundus on ... eee ... veidralt ulmelis-apokalüptiline :) Kreemikas vaht täidab 3/4 klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - häguselt tuhmpunane. Aroom õhkab juba kaugele puuviljaselt, lähemal nuuskimisel on selleks kirsikompott ja vaarikamoos koos vähese kadakase vürtsikusega.

Esmamekk on keskmisest veidi raskem ja intensiivselt magus-mõrkjas. Keskmaitse paneb veidi võpatama - niivõrd tormakalt täidab suud kadakamarja vaigune mõrkjus koos pohlavarte ja pihlakate hapukas-mõrkja tuuleiiliga! Lõppmaitse kroogib juba keelt vaikselt servadest kokku, kasutades selleks kadaka okkalisi vintskeid varsi ja sookailude väänlevaid unistusi. See botaaniline räntsatus vastu su keeleküngast on pärit kui sõjafilmist, milles lennukiteks on humalakäbid ja pommideks vaigutilgad. Järelmekk ei anna põrmugi armu, tuues mängu lausa tajutavalt kuumenenud mulla ja suitsevad kuused sõjaväljalt, see on mõrkjas-vürtsikas ja tahmane, otsusekindel ja võidukalt humalatrummi taguv sõdalane!

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga jõuliselt rohmakas ÜBERtasandi rüübe. Gambrinus pole seekord kardinaalselt nõus ratebeeri hinnanguga! Seesinase klaasitäie kõrvale peaks pakkuma midagi leebet ja pehmet, nt kasvõi kodujuustuga tomatisalatit.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment