Wednesday, October 29, 2014

Vanaeit

Vanaeit (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus: nisu-IPA. Ratebeeris pole veel hinne välja kujunenud.

Tootjainfo: "Vanaeitesid võib kas armastada või vihata, kuid külmaks ei jäta nad kedagi. Meie vanaeide võlu peitub nisulinnases ja Mosaic humalates."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnuslogol seekord kepiga vehkiv vanaeit :) Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - õrna uduvinega heledapoolne kuldne.

Aroom on magusakas, pärnaõiene, puuviljane ja õige pisut pärmine, meenutades rosinaküpsist.

Esmamekk on keskmise kehaga ja õrnalt magusakas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, tsitruseliselt mahlaseks ja biskviitjalt magus-nätskeks. Lõppmaitse on mõrkjas-hapu, tihkepoolne ja keelt rutjuv, pisut kurjustav ja jalgu trampiv. Järelmaitses muutub vanaeit aga juba lahkemaks, tema põsed õhetavad kangepoolsest rüüpest ning mõrkjas-magusast pohla-kõrvitsakeedisest naksuv keel räägib roppe anekdoote, laskmata teistel suudki lahti teha :)

Keskmisest suts tihkema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga, heas maitsetasakaalus jõuline rüübe, mis tahaks veel nädalakese seista, et vanaeide toorevõitu loomus suudaks kohaneda värske humala särtsakusega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment