Thursday, October 16, 2014

LikeWeisse

LikeWeisse (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. alc 3,8 %vol. Liigimääratlus: berliner weisse (ehk stiili kohaselt kerge ja teravalt hapu nisuõlu). Ratebeeri hinnnag 85 punkti.

Tootjainfo: "We felt like doing a beer that you could drink all day long, that would have just a bit of sourness and boatload of hops. If you ever felt likeweisse. Then this berliner weisse is just the thing."

Väike lihtne pudel, kahvatuhall säbruline sildikujundus. Helevalge sõrmepaksune vahukiht on hõredapoolne, kuid mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt helekuldne. Aroom on kergelt linnaseline ja oblikaselt hapu.

Esmamekk on kergeke ja hapukas. Keskmaitse on üsna sarnane, kuid see hapukus saab lisaks ka veidi linnasemagusat. Lõppmaitse muutub taas oblikahapuks ja sobilikult murumõrkjaks:) Järelmekk on kerge ja karge, sidrunheinane ja sidrunikoorene, meelde tuleb lapsena metsa all näsitud jänesesekapsas :)

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga kerge ja karastav rüübe. Oi see sobiks hästi marineeritud koha või muu kerge valge kala kõrvale.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment