Monday, October 20, 2014

Ace Edge

Ace Edge (Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnang 93 punkti!

Tootjainfo: "Our IPA ’Axe Edge’ is renowned for its hop character imparted by its blend of amazing US & NZ hops. This is a special version of the beer, this time, made with the equally wonderful Sorachi Ace hop variety."

Lihtne väike pudel, tumerohelisel sildil seekord bambusevõrsed ... ju see siis peaks tähistama jaapanipärasust (Sorachi Ace on pärit Jaapanist). Valge vaht täidab pool klaasi ja on väga püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt porgandoranž :)

Aroom on hurmav segu lilledest, puuviljadest ... ja nii veider kui see pole, tunneb Gambrinus siin porgandit :) Igatahes on tegu väga meeldiva ja mahlase lõhnakaskaadiga.

Esmamekk on tihkepoolne ja jõuliselt magus-mõrkjas. Keskmaitse on lausa mehulaadse konsistentsiga, vürtsikas-mõrkjas ja täidlaselt puuviljane, siit leidub nii melonit kui mangot, passionvilja kui kiivit. Lõppmaitse viskab sisse kreemise noodi, lausa kookospähklise tihkuse ja lisaks suure kulbitäie mandariinikonservi. Järelmekk tikub juba pisut käest ära minema - see troopiline küllus ajab keele sõlme ja meeled võrkkiike lösutama, ümber kuumuses lõhnav lopsakas muru ja küpsed ananassid.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERÜÜBE! Väga nauditav troopiline puuviljapomm, mille kõrvale pakuks ehk ainult veel puuvilju.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment