Friday, October 10, 2014

WinterDawn

WinterDawn (White Pony, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Liigimääratlus: quadrupel. Ratebeeri
hinnang: 45 punkti

Tootjainfo: "This strong dark is a belgian version of barleywine, brewed wit a licorice and fermented with a yeast cake created from two different strains. A bid estery, toffee, sugary and fruity beer, dark in colour, with a small beige foam."

Väike matsakas pudel, jõulukribune silt, millelt teksti välja lugemine murrab silmad ... ja seda teksti ehk ei maksaksi lugeda :)

Kreemikas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis püsib üpris vapralt. Õlle värvus - tuhm tumedapoolne oranžikaspruun. Aroom on mitmekihiline, meenutades alguses vaid poolenisti kuivanud virsikuid ja papaiat, kuid siis tuleb esile vürtsikas lagrits ja lausa sutike aniisi ja eukalüpti.

Esmamekk on tihhhhhe ja tõhhhhus ... sihhhuke matskas ja tegus nagu sadamakõrtsi perenaine. Kui vaja, keedab meestele süüa, kui vaja, viskab samad mehed kõrtsist välja. Magus ja vürtsikas, paljude ihaldusobjekt ja samas kergelt hirmutav oma jõulises otsustavuses. 

Keskmaitse. See on vägev! See on ... noh see ON! Kohe väga on! Siin seguneb lapsepõlvest tuttav köhasiirup, piparkoogitainas ja virsikukompott rummiga - see viimane pole küll lastele mõeldud :)

Lõppmaitse sulab nagu meie kõrtsimamsel endast suuremat merekaru kohates - lõpuks ometi keegi, kelle juuresolekul võib unustada omaenda üleelusuuruse mõõtme ning muretult naeratada. See on võimas ja südantsoojendav, vürtsikas ja mõrkjas ja magus ühekorraga. No Tõsine Armastus noh!

Järelmekk venib mööda keelepära nagu pühapäevane ennelõuna kõrtsitoas. Vaikne ja kleepuv, väsinud ja paljulubav. Rontraske. Vürtsikas-hapukas nagu hõõgvein, millega taas reisule asutav merekaru end soojendab. Magus-vürtsikas kui pitsike ürdilikööri, millega kõrtsmikutar enda mureohkeid alla surub. Vägev ja ehe värk!

Rontraske kehaga, alla keskmise karboniseerunud kuid see-eest tavotja paletiga, magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga ÜLEELUSUURUNE MEGAÕLU! 
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment