Monday, October 6, 2014

Zumbi

Zumbi (White Pony, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Liigimääratlus: imperial porter. Ratebeeri hinnang: 96 punkti!!

Tootjainfo: "Imperial porter brewed with english and belgian malts, belgian speciality yeast and english hops. Strong complex malty character balanced by noble hops, with a soft roasted touch. So drinkable!"

Väike matsakas pudel, sildikujundus on seekord veidralt krähmuline ja raskeltloetav. Tumepruun vaht purtsatab pudelist ja täidab enamiku klaasist ning ka osa lauast :) Väikese koristamise järel pildistades on see aga jõudnud taanduda kirmeks. Õlle värvus - must.

Aroom - oiprrr - see on vägev! Alguses lööb ninna lagritsa kirbemagus toon, siis muutub see kõrvetatud leivaviljaks ning mõrkjaks mandlišokolaadiks. Lõpuks tajuda aga röstpähkleid ja värskelt röstitud kohviube.

Esmamekk on tihkepoolne ja jõuliselt magus-mõrkjas. Keskmaitse mängib kohvilikööri ja mandlišokolaadi, röstitud kookose ja ülekõrvetatud kaerahelbeküpsiste teemal. Lõppmaitse tatsub rohmakate sõdurisaabastega ringi, ajades ümber palinkapudeli ja kakaopulbripurgi, kohvitassi ja lagritsatoosi. Järelmekk jaurab ja joriseb tükk aega, enne kui kurgust alla läheb, olles tökatmust ja tontraske, purjus ja süüdimatu.

Väga raske kehaga, ülekarboniseeritud ja naftase paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga KOLOSSAALNE ÜBERRÜÜBE! Rõhuvrohmakas ja tasakaalutu, isepäine ja hoolimatu. Selle tegelasega ei pea ettevaatust rõhutama, sellist tõrva palju alla ei neela :) Toiduga ärge isegi mõelge mängida, ehkki enesekaitseks tasuks kopsakas võileib alla süüa küll.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment